Deltakerinformasjon

Hotellavtale

Radisson Blu Atlantic Hotel er vårt deltakerhotell. Enkeltrom koster kr 1750 og dobbeltrom kr 1850. Frokost er inkludert. Du bestiller via denne linken. Du kan også ringe inn din bestilling på 21931937 (mandag-fredag). Oppgi da rabattkode NO322751. Bestilling gjøres senest 28. juli, og kan avbestilles innen 22. august kl 12. Et begrenset antall rom er tilgjengelig.

Startnummer­utdeling

Startnummerutdelingen finner sted i Radisson Blu Atlantic Hotell, i Olav V s gate 3. Åpningstidene er fredag 25. august kl 12:30 – 19, og lørdag 26. august kl. 07 – 13.

Transport

Vi oppfordrer våre deltakere til å sykle eller gå til sentrum løpsdagen. Kjører du bil, anbefaler vi at du parkerer i P-Jernbanen eller P-St. Olav. For de som skal være med på 5 km, så er det perfekt å ta toget til Mariero stasjon hvor starten er.

Start- / målområde (områdekart)

Starttid Maksimumstid
Maraton kl 09:00 6 timer
Maratonstafett kl 09:00 4 timer og 45 minutter
Halvmaraton kl 09:40 3 timer og 30 minutter
Barneløp kl 10:00 0-9 år (440 meter)
5km kl 14:05 55 minutt

Stavanger Marathon har start- og målgang på plassen utenfor Stavanger domkirke. 5 km starter ved Mariero Stasjon.

Det vil være bagasjetelt for menn i Haakon 7s gate. Bagasjeteltet for kvinner ligger i Kongsgårdbakken. Toaletter finner du nedover på grusen mot Breiavatnet.

5 km på Mariero Stasjon vil ha egne toaletter. Bagasjen leveres inn til en varebil, som frakter dem til sentrum.

Startene: Tidspunkt / opplegg

5 km har start på sykkelstien ved Gandsfjorden vis-à-vis Mariero stasjon. Ellers er alle startene nedenfor Stavanger Domkirke / Kongsgård. For barneløpet, så stiller man seg opp etter alder, hvor de eldste starter først. Ellers stiller man seg opp etter egen forventet sluttid.

Målgang (inkl mat / drikke, premiering)

Alle målganger er i sentrum,  utenfor Stavanger Domkirke / Kongsgård. Det legges opp til at man kan stå og heie deltakerne mot mål, så ta gjerne med norsk flagg og bli med og lag stemning.
I mål tilbys vann, Cola, Müsliscones og banan.

Premieutdeling

I mål får man en flott medalje. Årets motiv er “Det røde silhuset». Bygget er nå et minnesmerke om tida Mosvatnet var byens vannkilde.
Rett før utgangen av målsonen, kan de som har løpt 5, 10, 15 eller 20 ganger, få utdelt en hedersmedalje.
De 3 første i mål på distansene maraton, halvmaraton og 5 km får hhv 6, 4 og 2.000 kroner. Vinnerne av maratonstafetten får anledning til å velge den frivillige organisasjonen som de mener fortjener 5.000 kroner.
Nytt av året er at beste tenåring på 5 km og beste U23 (15-22 år) på halvmaraton får premie på 2.500 kroner.
Setter du ny løyperekord, får du 4.000 kroner.
Premieutdelingen er kl 11:30 for halvmaraton, 12:30 for maraton og maratonstafetten og 14:55 for 5 km.

Dusjing

Man kan dusje gratis i Stavanger Svømmehall etter løpet. Spør etter armbånd i luka.

Ofte stilte spørsmål

Alle aldersgrenser er basert på kalenderåret. 

For å løpe 5 km eller maratonstafett må man fylle 10 år i løpet av året.
Man må fylle 15 år for å løpe halvmaraton, og 18 år for å løpe maraton.

Barneløpet er fra 0-10 år.

Aldersgrenser (kalenderår)

Barneløp: 0-10 år
5 km: 10 år
21 km: 15 år
42 km: 18 år
Stafett: 12 år

De som har kjøpt helårslisens gjennom en friidrettsklubb i Norge, trenger ikke kjøpe engangslisens. Heller ikke de som er født i 2011 eller senere. Alle andre må kjøpe en engangslisens. Prisen på denne varierer mellom 30 og 50 kroner. Dersom skade oppstår under løpet, vil man da kunne få dekket behandling, se her.

Vi kommer til å benytte oss av en bildegjenkjenningstjeneste kalt Pica. Den fungerer slik, at det vil være egne symboler på hver side av startnummeret ditt. Ved å opprette en egen profil på getpica.com, og bruke din tildelte kode, så kan du få tilgang til de bildene som faktisk er blitt tatt av deg. Tillat gjerne også ansiktsgjenning, da øker sjansen for at bildene av deg blir gjenkjent. Du kan dele de bildene du plukker ut på sosiale medier på en enkel måte. Illustrasjon av prosess finner du her.
De ulike albumene blir lagt ut på løpets Facebookside i løpet av dagen etter løpsdagen. For Pica-bildene, så blir mest sannsynlig noen bilder lastet opp på løpsdagen, mens resten blir lastet opp dagen etter. Etter hvert så kommer alle bildene også på Flickr

Forhåndspåmeldte som blir nødt til å trekke seg fra start vil ikke få refundert innbetalt startkontingent.

Du kan selv endre din distanse. Det gjør du ved å logge deg inn på din bruker. Ønsker du å gå ned i distanselengde, så bruker du «REDIGER». Ønsker du å løpe en lenger distanse, så velger du knappen «OVERFØR PÅMELDING / GÅ OPP EN DISTANSE». Da får du en voucherkode på det beløpet som du faktisk har betalt, og som benyttes ved din nye påmelding. 

Kan du ikke løpe selv, så kan du overføre ditt startnummer på distansen til en annen på denne måten: Gi ny deltaker ditt brukernavn og passord. Han / hun logger seg inn her og endrer alle opplysninger.

Disse bare overføres til de som er i samme aldersgruppe. Er personen som skal overta, må man velge “OVERFØR PÅMELDING”, hvor man så får en rabattkode som kan benyttes til ny påmelding.